MSC ingressa un 2% més i quadruplica beneficis fins als 2,3 milions

MSC ingressa un 2% més i quadruplica beneficis fins als 2,3 milions

El grup navilier Mediterranean *Shipping Company España (MSC) va tancar el passat exercici de 2018 amb una xifra de negocis de 174,5 milions d’euros, un 2% més que en 2017, segons consta en els comptes anuals de la signatura depositades en el registre mercantil. Uns ingressos que la companyia veu “satisfactoris” donada la conjuntura econòmica a nivell mundial.

Amb seu en les instal·lacions portuàries de València, la filial espanyola de la companyia suïssa dedicada al transport de mercaderies i persones per via marítima va aconseguir 2,3 milions de benefici, la qual cosa suposa quadruplicar els obtinguts en l’exercici anterior xifrats en 610.544,93 euros.

La naviliera, a través de la seua filial de terminals de contenidors (TIL), és l’única companyia que ha presentat una oferta per a la construcció i explotació de la nova terminal de contenidors del Port de València, una infraestructura en la qual es compromet a invertir més de 1.000 milions d’euros, que se sumarien als 400 que invertirà l’Autoritat Portuària de València. L’obra permetrà ampliar la capacitat del recinte valencià en 5 milions de TEU sent la més gran de les instal·lacions portuàries. En l’actualitat, MSC explota una terminal de 337.000 metres quadrats inaugurada fa 20 anys.

Així mateix, ha presentat oferta, a través de MSC España i de Medlog Ibèria, una de les seues divisions logístiques terrestres, per a fer-se amb dues de les últimes parcel·les de la ZAL de València, una superfície total de més de 73.600 metres quadrats.

En relació amb l’exercici 2019 i tenint en compte l’evolució de la conjuntura econòmica en general, MSC España preveu continuar amb la tendència dels últims mesos del 2018, “esperant que aquesta evolució favorable de l’activitat tinga el seu reflex quant a xifra de negocis i resultats”. De fet, segons apunten en la seua memòria, els pressupostos del grup per a 2019 reflecteixen un augment d’activitat a Espanya amb creixements positius per a les societats que l’integren.

Terminal de València

Per part seua, MSC València, titular de la concessió del recinte valencià, va reduir la seua xifra de negoci i benefici en el passat exercici de 2018. L’empresa atribueix aquesta disminució en la seua facturació a la limitació temporal de la seua capacitat operativa fruit de les obres de recondicionament del moll que va iniciar l’Autoritat Portuària de València al juny amb una duració prevista de huit mesos.

En concret, va aconseguir uns ingressos de 89,7 milions d’euros en 2018 enfront de 100,7 milions de l’exercici precedent. El benefici es va situar en els 9,7 milions d’euros, per davall dels 13,3 aconseguits en 2017.